Spamadvies.be


Hoe zorg je er voor dat je e-mails niet als spam aanzien worden?

Spam is vervelend, het is gevaarlijk, het is soms tijdrovend. Het is namelijk lang niet zo onschuldig als het op het eerste gezicht lijkt. Denk maar aan virussen, aan oplichting en ga zo maar verder. Een spamfilter is dan ook een must, maar hoe zorg je ervoor dat je eigen e-mails niet als spam aanzien worden? Je leest het hieronder!

Tips in verband met headers

Wil je dat je e-mails niet als spam worden aanzien, dan helpt het om enkele tips te handhaven betreffende je headers van deze mails. Zo moet je altijd eerlijk zijn in deze headers, moet je afzendersadres ook het echte adres zijn en moet je op je eigen server altijd gebruik maken van een eigen domeinnaam. Probeer bovendien ook nooit de afzenders of de bestemmelingen te verbergen, want spamfilters gaan dergelijke mails automatisch als spam beschouwen. Wees er ook altijd zeker van dat je gebruik maakt van een correct tijd- en/of datumformat en zorg ervoor dat de juiste tijdzone is geïnstalleerd op je eigen server.

Tips in verband met de opmaak

Tja, het misschien denk je dat je alles kan doen wat je maar wilt in de body van je mail, maar dit is lang niet waar. Hou voortaan zeker en vast rekening met de volgende musts voor een goed opgemaakte mail:

  • Vermijd een abnormale hoeveelheid aan spaties in je mail; hetzelfde geldt voor het gebruik van hoofdletters
  • Maak geen of zo min mogelijk gebruik van vreemde tekens in je woorden en zinnen (vermijd woorden als ‘g@ar’ en schrijf eenvoudig weg ‘gaar’)
  • In het onderwerp van je e-mail kan je best bepaalde onderwerpen weglaten. Denk hierbij aan woorden als ‘viagra’ en begrippen die seksueel en/of drugs gerelateerd zijn

Enkele algemene tips om niet als spam aanzien te worden

Hierboven kon je al enkele handige tips en adviezen lezen om niet zelf als spam te worden beschouwd. Wil je nog een stapje verder gaan om dit te verzekeren? Dan kan je er nog steeds op toezien, dat:

  • Je geen enorme hoeveelheden e-mails verstuurd met eenzelfde onderwerp of eenzelfde inhoud
  • Je voorzicht bent met adverteerders in je e-mails. Waarom? Omdat sommige URL’s zijn toegevoegd in een blacklist
  • Je mailing een opt-outmogelijkheid heeft. Heb je dit niet als bedrijf, dan kan een bestemmeling ervoor opteren om dit door te geven aan een blacklist
  • Wil je als bedrijf een goede mailinglist opzetten of een nieuwsbrief versturen naar uw huidige e-mailbestand let dan zeer goed op voor al de verschillende elementen van uw e-mail. Het kan interessant zijn alvorens je begint aan je mailingcampagne je eerst contact opneemt met een specialist in mailing list development en strategie.