Spam krijgen is niet leuk en het liefst van al zou je hier nooit meer mee te maken krijgen. Maar helaas… elke dag opnieuw verschijnen er vervelende mails in je inbox en moet je je ogen uitkijken om hier geen nadelen en gevolgen van te ondervinden. Maar spam kan je ook vermijden, of tenminste, proberen te vermijden. Hieronder geeft Spamadvies je alvast enkele tips en tricks om spam te bannen!
Tja, het gebeurt wel vaker, niet waar? Je bent op een forum of website en ze vragen je mailadres. Geef je dit zo maar uit het wilde weg of denk je hierbij twee keer na? Het internet is namelijk een bron aan informatie voor alle spammers wereldwijd en dat is precies hoe ze aan je e-mailadres geraken. Zij maken immers gebruik van programma’s en systemen die websites en forums automatisch gaan doorzoeken. Hun doel? Zo veel mogelijk e-mailadressen verzamelen!
Kan je je mailadres dan niet meer vermelden op het internet? Geen paniek, dit kan heus nog wel, maar hier zijn enkele trucjes voor:
Je mailadres anders laten verschijnen op het internet is één ding, maar er zijn nog enkele maatregelen die helpen om definitief komaf te maken met spam. Zo kan je er bijvoorbeeld op letten om geen velden en/of formulieren in te vullen op websites en forums die je niet kent of die je wantrouwt. Ken je het bedrijf echter wel, bijvoorbeeld één van je favoriete winkelketens, dan kan je je kans wagen en je e-mailadres invullen om een wedstrijd te winnen.
Hiermee gepaard gaande, moet je ook altijd rekening houden met de kleine lettertjes. Het is een oeroude waarschuwing, maar het blijft tot op de dag van vandaag gelden. Schrijf je je bijvoorbeeld in voor een nieuwsbrief, kijk dan eerst de voorwaarden na betreffende het beheer van de e-mailadressen!
En tot slot: reageer niet op een spambericht! Dit is misschien wel de meest fundamentele regel en hij lijkt simpel, alleen houdt niet iedereen zich eraan!
Een laatste tip die we je meegeven is dat het interessant kan zijn om twee (of meer) verschillende e-mailadressen te gebruiken voor al de verschillend gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld eenvoudig een nieuw Gmailaccount aanmaken voor je accounts op spelletjessites en sociale netwerken en een ander e-mailadres gebruiken voor je privé-emails.